Haber

İsrail Dışişleri Bakanlığı İspanyolca, Farsça ve Rusça propaganda faaliyetlerini durdurdu

İsrail Dışişleri Bakanlığı, kendisine ayrılan bütçenin yetersiz olması nedeniyle sosyal medya ağlarında İspanyolca, Farsça ve Rusça dillerinde yapılan tüm küresel propaganda faaliyetlerinin durdurulduğunu duyurdu.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Kamu Diplomasisi Genel Müdür Yardımcısı Emmanuel Nahshon, parlamentoda düzenlenen Medya Alt Komitesi Toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nahshon, Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya ağlarında İspanyolca, Farsça ve Rusça propaganda ve medya faaliyetlerini etkin bir şekilde durdurduğunu söyledi.

Bakanlığın iç yazışmalarında, İspanyolca, Rusça ve Farsça için ayrılan bütçenin dün tükendiği ve mali onayları vermekten sorumlu yetkililere “çalışma saatlerinin artırılması veya” konusunu görüşmeye hazır olmadıklarının bildirildiği belirtildi. çalışanların zaten çalıştığı saatleri ödemek”.

Meclis Enformasyon Alt Komitesi Başkanı Zeev Elkin de toplantıda Dışişleri Bakanlığı’na yaklaşık 200 milyon şekel (yaklaşık 51,78 milyon dolar) yönlendirilmesini talep etti.

Elkin, sıradan bir durumda olmadıklarını, savaşta hızlı hareket etmeleri gerektiğini ve sorunun hızla çözülmesi gerektiğini, Dışişleri Bakanlığı’nın propaganda faaliyetlerinin bir gün bile engellenemediğini vurguladı.

Muhalefet lideri eski Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Bakanlığın savaş sırasındaki propaganda faaliyetlerini durdurma kararını eleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu