İş

Tellurian gaz işini satmayı düşünüyor, işçiler evlerine gönderildi

Driftwood LNG ihracat projesi için finansman sağlamak üzere stratejik bir hamle yapan Amerikalı LNG geliştiricisi Tellurian Inc. yukarı havza gaz üretim bölümünden bir düzineden fazla çalışanını eve gönderdi. Bu adım, şirketin Haynesville şeyl gazı varlıkları için potansiyel alıcılarla görüşmelere başladığı sırada geldi.

Houston merkezli firma, analistlerin yaklaşık 365 milyon dolar getirebileceğini tahmin ettiği gaz üretim işini elden çıkarmak istiyor. Satış, Tellurian’ın önerilen bir sıvılaştırma ve ihracat tesisi olan Driftwood LNG tesisi için sermaye artırma çabalarının bir parçası.

Bugün, ilgili tarafların tekliflerini sunmaları için belirlenen son tarihle birlikte satış sürecinde önemli bir kilometre taşına işaret ediyor. İşçileri evlerine gönderme hamlesi, şirketin operasyonları düzene sokma ve gaz işinin yeni bir sahibine potansiyel geçişine hazırlanma odağıyla uyumludur.

ABD doğal gaz fiyatlarının mevcut durumu satış için zorlu bir zemin oluşturuyor. Bugün milyon İngiliz termal birimi (mmBtu) başına yaklaşık 1,94 dolardan işlem gören fiyatlar, 2022 yılı ortalaması olan mmBtu başına 6,50 doların tam aksine önemli bir düşüş yaşadı. Bu düşüş Tellurian’ın gaz üretim varlıklarına olan ilgiyi ve değerlemeyi etkileyebilir.

Tellurian’ın stratejik kararı, şirketin gelecekteki büyümesinde ve küresel LNG pazarındaki konumlanmasında önemli bir rol oynaması beklenen Driftwood LNG projesinin geliştirilmesine öncelik verdiği için iş yapısını yeniden şekillendirmeye hazırlanıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu